27. lipnja 2023.

Predstavljamo Digital OOH, novu kategoriju u 2023.!

Mnogi stručnjaci digitalnog marketinga predviđaju rast popularnosti Digital Out-of-Home oglašavanja, a u Hrvatskoj se posljednjih godina provode iznimni DOOH projekti koji privlače pozornost europskih i svjetskih stručnjaka. Stoga, ove smo godine odlučili uvesti Digital OOH kao novu kategoriju.

 

Njome ističemo važnost DOOH oglašavanja u stalnoj i kampanjskoj komunikaciji, nagrađujući kampanje koje su nas zaustavile na cesti, u šetnji gradom ili trgovačkim centrima, nad kojima smo dugo zadržali pogled ili ušli u interakciju sa sadržajem velikog ekrana. S obzirom na to da je riječ o always-on i all-day sadržaju, ovaj pristup oglašavanju zahtijeva kreativnost, produkciju i pažnju, a dodatan napor ulaže se u postizanje interakcije s publikom.

 

“Digital OOH je alat oglašavanja koji zapravo na neki način spaja najbolje od oba svijeta, digitalnog i fizičkog. Ima snažan doseg do ciljane publike, a zapravo rijetkima među širom publikom među prvima padne na pamet kad spomenemo digitalni marketing. Zato smo odlučili posvetiti posebnu kategoriju ovom široko rasprostranjenom kanalu oglašavanja i dati priliku regionalnim stručnjacima da pokažu na koji način koriste digitalno vanjsko oglašavanje”, rekla je Ružica Vrdoljak Ličina, izvršna direktorica nagrade SoMo Borac.

 

IAB Croatia, hrvatska podružnica organizacije IAB Global Network nedavno je pripremio Smjernice za DOOH oglašavanje, prvi dokument na domaćem tržištu koji obuhvaća informacije o formatima, planiranju i zakupu, kao i najboljim praksama DOOH oglašavanja.

 

Hrvatska tvrtka Go2Digital sinonim je uspješnog vanjskog oglašavanja u Hrvatskoj kao najuspješnija tvrtka na ovom području, a Dean Udatny, direktor marketinga tvrtke Go2Digital rekao je:


Prema istraživanju HURA AdEx-a, tržište digitalnog vanjskog oglašavanja (DOOH), raste već osam godina i preuzima vodeću ulogu u OOH sektoru, revolucionizirajući industriju putem inovacija. DOOH kombinira najbolje aspekte digitalnog i fizičkog svijeta, stvarajući iznimno snažan marketinški alat. U Hrvatskoj, digitalno vanjsko oglašavanje ostvaruje iznimnu učinkovitost koja se može usporediti s najrazvijenijim zemljama svijeta. U posljednjim godinama provode se izvanredni kreativni projekti u području DOOH oglašavanja koji privlače pažnju europskih i svjetskih stručnjaka. Svaka nagrada koju ti projekti osvoje, skreće pozornost i pomaže ubrzati razvoj i rast tržišta digitalnog vanjskog oglašavanja. Drago mi je što je SoMo Borac prepoznao važnost DOOH-a i uvrstio ga kao novu, posebnu kategoriju”, izjavio je Dean Udatny, Marketing direktor, Go2Digital.

Prijavi se na newsletter

Saznaj kako do najbolje prijave! Preuzmi e-book!

pretplati se