Uvjeti prijave

Pred vama su SoMo Borac 2022. pravila i uvjeti prijave. Molimo vas pažljivo ih pročitajte.

Vremensko razdoblje
Na SoMo Borac 2022. prijavljuju se radovi nastali od posljednjeg dana prijava SoMo Borca 2021. (22.9.2021.) do posljednjeg dana prijava na ovogodišnji SoMo Borac (18.10.2022). Ako je vaš rad realiziran ranije, ali je kampanja trajala i u navedenom razdoblju i dalje ga je moguće prijaviti pod uvjetom da nije ranije prijavljivan na SoMo Borac.

Tko se može prijaviti na SoMo Media 2022.?
Na SoMo Media 2022. mogu se prijaviti digitalni izdavači i ostale tvrtke.

Do kad traju prijave?
Posljednji rok za prijavu je 18.10.2022.

Lokacija kampanje
Prijavljeni projekti moraju biti namjenjeni lokalnom i/ili regionalnom tržištu.

Format
Potrebno je ispuniti prijavnicu te dostaviti linkove na prijavljene radove ili link na video prijavu rada (link na YouTube ili Vimeo) u trajanju do maksimalno 3 minute (mp4 format 720p ili 1080p). U slučaju da rad više nije dostupan ili ukoliko imate dodatne materijale za prikazati (npr. mockup aplikacije) možete ga poslati u PDF prezentaciji putem WeTransfer ili sličnih servisa.

Što prijava treba sadržavati, a što ne smije?
U prijavi je potrebno jasno obrazložiti tri elementa prijave koje žiri ocjenjuje, a to su originalnost i kreativnost, kvaliteta izvedbe te rezultati.
Preporučujemo da prijavu radite na engleskom jeziku jer članice i članovi žirija nemaju jednako razumijevanje svih regionalnih jezika, s obzirom na to da dolaze iz cijele regije.

Kako i što ocjenjuje žiri?

U svim kategorijama svaka ocjena nosi jednaku težinu. Ocjenjuju se: 

 1. Originalnost i kreativnost

Objasnite kreativno rješenje i kreativni uvid (insight) te kako ste do njega došli, zašto je važno za vaš rad te ciljnu skupinu kojoj se obraćate. Po čemu je rad koji prijavljujete jedinstven?

 1. Kvaliteta izvedbe

Puno je elemenata koji finalni rad čine kompletnim: korisničko iskustvo, sučelje, sadržaj, posebni elementi poput videa, interaktivni dodaci, način distribucije, korištene tehnologije, pa i svi drugi najsitniji detalji. Pokažite kako ste sve to iskoristili.

 1. Rezultati

Koje ste rezultate postigli u odnosu na postavljene ciljeve, a koje van njih? Vodite se konkretnim brojkama koji uspjeh rada potvrđuju ii navedite izvor podataka.

Dijelovi prijave koji se ne ocijenjuju, ali su važni da bi žiri što bolje razumio i točnije ocijenio vašu prijavu su: 

 1. Pozadina – recite nam više o kontekstu industrije/proizvoda/konkurenciji u kojoj se vaš projekt nalazi. Recite nam o ciljnoj skupini i njezinom ponašanju i kako se vaš projekt ili proizvod uklapa u tu ciljnu skupinu. 
 2. Ciljevi – recite nam koje ste ciljeve zadali u planiranju projekta. 

Kako izgleda proces ocjenjivanja?
Žiriranje je organizirano u dvije faze, a prva faza je selekcija finalista koji će biti objavljeni najkasnije 10 dana prije dodjele nagrada te će u svakoj kategoriji biti proglašeni finalisti. Druga faza bit će odabir 3 finalista koji su dobitnici nagrada. Prvo mjesto nagradit će se velikom SoMo Borac statuom, a sljedeća dva mjesta manjim SoMo Borac statuama.

Koliko košta prijava?

Cijena za prijavu rada na SoMo Borac do 4.10.2022. iznosi 150 eura po radu.

Cijena za prijavu rada na SoMo Borac do 18.10.2022. iznosi 170 eura po radu.

Uz četiri prijave, peta je besplatna.

Napomena: Organizator, uz suglasnost žirija, zadržava pravo izmjene pravila natjecanja.

 

Kategorije

 1. Digital Product of the Year
  Digitalni proizvod godine kategorija je u kojoj nagrađujemo sve ono “oko” medijskog sadržaja, a često je  to sučelje u koje je taj isti sadržaj pakiran. U ovoj će se kategoriji tako naći web stranica medija, newslettera, mobilna aplikacija, podcast i slični proizvodi.
 1. Best Storytelling
  Velike i male priče na digitalnim medijima mogu biti prikazani na različite načine. U ovoj kategoriji traže se oni koji su to napravili najatraktivnije – na primjer, koristili su interaktivne alate, custom dizajn, video, imali specifične strategije distribucije, dok su istovremeno napravili značajni utjecaj na društvo s tim istim člankom.
 1. Digital Design of the Year
  Kategorija Digitalni dizajn godine fokus stavlja na sveukupni dizajn newslettera, pojedinog članka, serije članaka, kategorija unutar portala, redizajn portala ili dizajn bilo kojeg drugog online odredišta.
 1. SoMo NATIVE
  Native oglasnih kampanja danas ima na svakom mediju, no neke ipak privuku dužu pažnju čitateljica i čitatelja. Jedan native ili serijal koji je to napravio na najbolji način, u ovoj će kategoriji odnijeti pobjedu. Posebna pažnja daje se inovativnim upotrebama formata.

SoMo newsletter

Najvažnija digitalna nagrada podsjeća te na deadline, otkriva pobjednike, donosi razgovore, male i velike teme iz ovog svijeta. Pretplatite se.

Prijavite se
Medijski partneri