Uvjeti prijave

– Svoje radove na SoMo Borac mogu prijaviti agencije, tvrtke i pojedinci.

– Rok za prijavu je 22. 9. 2021. godine.

– Uz ispunjenu online prijavnicu, potrebno je dostaviti videozapis (link na YouTube ili Vimeo) u trajanju do maksimalno 3 minute (mp4 format 720p ili 1080p).

– U samom je videu potrebno pokazati tri elementa digitalne kampanje koje žiri ocjenjuje: to su originalnost i kreativnost, kvaliteta izvedbe i rezultati. Sva tri elementa u finalnoj ocjeni imaju jednaku težinu.

Cijene prijave rada na SoMo Borac iznose 99 eura po prijavljenom radu. Svaka prijava naplaćuje se u punom iznosu.

Uz četiri prijave, peta je besplatna.

Nakon što prijavite rad ili više njih, na e-mail ćete dobiti račun koji je potrebno podmiriti najkasnije do 23. rujna 2021. Radovi koji nisu plaćeni, ne dolaze pred žiri.

Važno je napomenuti da će se u svim kategorijama ocjenjivati samo digitalni aspekti kampanje (ovisno o kategoriji) te da možete prikazati offline dio kampanje (ukoliko je postojala), no ona neće utjecati na ukupnu ocjenu.

Ukoliko je kampanja dio globalne kampanje, molimo sve prijavitelje da to naglase te prikažu kako se njihova lokalizacija razlikuje. Usto, potrebno je prikazati sva tri elementa kampanje koji se ocjenjuju: originalnost i kreativnost, kvalitetu izvedbe i rezultat.

Ako isti rad prijavljujete u više kategorija, preporučujemo da radite zasebne videoprijave i u svakoj naglasak stavite na ono što je za tu kategoriju važno.

KATEGORIJE

SoMo Social

Danas ništa ne prolazi bez jako puno aktivnosti na društvenim mrežama na kojima se radi od 0 do 24! Upravo taj rad nagrađujemo u ovoj kategoriji – najbolje Facebook stranice, vizualno spektakularni Instagram profili, WhatsApp kampanje i sve ostalo svoj je dom našlo u ovoj kategoriji. Moguće je prijaviti stranice koje prijavitelj vodi najmanje 3 mjeseca prethodno datumu prijave na SoMo natječaj, a u obzir će se uzimati rezultati ne stariji od rujna 2020.

CM godine

Sav taj neprekidni rad na društvenim mrežama i njegov teret nose community menadžeri. Oni su istovremeno diplomati, vrsni komunikatori, performance stručnjaci, izvrsni prodavači, digitalni specijalisti. Njih nagrađujemo u kategoriji CM godine. Mogu ih prijaviti agencije, klijenti ili to mogu učiniti sami ako su freelanceri. Potrebno je da prijavljena osoba na poslu community menadžera bude aktivna više od 6 mjeseci prethodno datumu prijave na SoMo natječaj, a u obzir će se uzimati rezultati ne stariji od rujna 2020. Svaka prijava community menadžera/ice može se odnositi na upravljanje stranicom/profilom jednog ili više brendova/tvrtki.

SoMo Content

Bez kvalitetnog sadržaja danas je nemoguće doprijeti do publike. Baš zato u kategoriji SoMo Content nagrađujemo najbolje content marketinške projekte. U content projekte mogu spadati blogovi, e-knjige, video ili serija videa, infografike, newsletteri i sl. Moguće je prijaviti uratke koji su završili u periodu od rujna 2020. do rujna 2021. i nisu ranije prijavljivani na SoMo Borac.

One-Hit Wonder

Doprijeti do što većeg broja korisnika organskim putem i imati hrpu shareova, želja je iza jako puno postova. Nekima to i uspije, a njih prepoznajemo kao najbolje u kategoriji One-Hit Wonder. Format može biti bilo kakav tip objave – tekst, video, vizual. Moguće je prijaviti uratke završene u periodu od rujna 2020. do rujna 2021. koji nisu ranije prijavljivani na SoMo Borac, a u prijavi je obavezno prikazati budžet s kojim je objava oglašavana (ukoliko je oglašavana) kao i detaljni prikaz statistike oglašavanja. Kao i za sve kategorije, žiri će ocjenjivati: originalnost i kreativnost, kvalitetu izvedbe i rezultat.

Digitalni Mix

Najbolja kampanja na jednoj ili više digitalnih platformi po svog će SoMo Borca doći u ovu kategoriju. Platforme mogu biti društvene mreže, mobilne aplikacije, siteovi, IoT i sve ostalo što smatramo digitalnim. U ovoj kategoriji važno je prikazati strateški pristup kampanji. Ukoliko postoji offline dio kampanje, možete ga prikazati, no žiri će ocjenjivati samo digitalne elemente. Moguće je prijaviti uratke završene u periodu od rujna 2020. do rujna 2021. koji nisu ranije prijavljivani na SoMo Borac.

SoMo Tech

U kategoriji SoMo Tech nagrađujemo najbolju primjenu tehnologije. Virtualna stvarnost i Internet of Things samo su neki od buzzworda koje ćete ovdje naći, no ima tu i “starijih” platformi. Moguće je prijaviti uratke završene u periodu od rujna 2020. do rujna 2021. koji nisu ranije prijavljivani na SoMo Borac.

SoMo Web

Otac i majka digitalnog svijeta još je uvijek web stranica! Na njoj će prije ili kasnije završiti svi korisnici, pa je iznimno važno posvetiti joj punu pažnju. Bez obzira na to je li riječ o korporativnoj ili web stranici u sklopu kampanje, prijavljuje se u ovoj kategoriji. Moguće je prijaviti uratke završene u periodu od rujna 2020. do rujna 2021. koji nisu ranije prijavljivani na SoMo Borac.

SoMo App

Kako se uz milijarde mobilnih aplikacija probiti do korisnika? Kvalitetnim i dobro osmišljenim proizvodom koji (naravno) nagrađujemo u ovoj kategoriji. Kategorija je namijenjena isključivo aplikacijama za mobilne uređaje. Moguće je prijaviti uratke završene u periodu od rujna 2020. do rujna 2021. koji nisu ranije prijavljivani na SoMo Borac.

SoMoRitanac

U kategoriji SoMoRitanac nagrađujemo najbolju digitalnu kampanju koja je doprinijela nekoj višoj svrsi (npr. osvijestila javnost o nekom problemu, pomogla nekoj ugroženoj skupini ili pridonijela rješavanju nekog društvenog problema). Moguće je prijaviti uratke završene u periodu od rujna 2020. do rujna 2021. koji nisu ranije prijavljivani na SoMo Borac.

SoMo newsletter

Najvažnija digitalna nagrada podsjeća te na deadline, otkriva pobjednike, donosi razgovore, male i velike teme iz ovog svijeta. Pretplatite se.

Vaše podatke čuvamo na servisu Createsend, putem kojeg šaljemo newsletter. Ukoliko ne želite više primati mailove, odjavite se.
Sponzori
Medijski partneri