Podcast o najvažnijim temama digitalnog svijeta.

SoMoCast je podcast koji baca novo svjetlo na dinamičan svijet digitalnog poslovanja, medija i marketinga. Pridružite se našem moderatoru Nikoli Vrdoljaku u razgovorima s vodećim digitalcima u regiji te iz prve ruke saznajte kako funkcionira današnja digitalna industrija.

SEZONA 2

2023

Epizoda 8 - sezona 2

Osman Hosan
Kako Spotify oblikuje budućnost digitalnog zvuka?

14.11.2023.

Kako Spotifyjev poslovni model generira prihode? Koje su ključne razlike između njihovih freemium i premium pretplata? Kako privlače i zadržavaju korisnike? Zašto su se proširili u segment podcasta i koje su neke od tehnoloških inovacija u koje trenutno ulažu? Poslušajte zanimljiv razgovor s Osmanom Hosanom, direktorom partnerske prodaje EMEA regije za Spotify.

Epizoda 7 - sezona 2

Stipe Grubišić
Kamo ide medijsko tržište?

07.11.2023.

Što hrvatsko medijsko tržište čini posebnim i po čemu se ono razlikuje od zapadnih zemalja? Koliko je nedirektna prodaja važna za prihode digitalnih medija? Koliko će ukidanje third-party cookiesa utjecati na njih? Na ova i slična pitanja odgovara Stipe Grubišić, Chief Digital Officer u Hanza Media.

Epizoda 6 - sezona 2

Ivanka Mabić Gagić
Koji su najvažniji trendovi u digitalnom oglašavanju?

31.10.2023.

Što je Httpool i koji je njegov poslovni model? Koje su prednosti Reddita i Snapchata za oglašivače? Što se događa s Metaverseom i zašto je on još uvijek relevantan za budućnost oglašavanja? Poslušajte što o svemu ovome kaže Ivanka Mabić Gagić, Managing Director Httpool Hrvatska.

Epizoda 5 - sezona 2

Matej Lončarić
Kako funkcionira streaming biznis i što mu nosi budućnost?

24.10.2023.

Što je sve potrebno za pokrenuti streaming platformu? Po čemu se proizvodnja streaming sadržaja razlikuje od televizijskog? Zašto je nastao VOYO i koji mu je cilj? Poslušajte što o svemu ovome kaže Matej Lončarić, Chief Digital Officer CME Adria.

Epizoda 4 - sezona 2

Viktor Marohnić
Kako od strasti prema sportu stvoriti biznis?

17.10.2023.

Viktor Marohnić je osnivač agencije Five, a danas je CEO 57hours. Poslušajte što za njega znači vrijeme između petka popodne i nedjelje navečer, kako gleda na razlike u europskom i američkom poslovanju te zašto misli da je egzekucija ključan faktor uspjeha.

Epizoda 3 - sezona 2

Vjekoslav Srednoselec i Ozren Kronja
Koliko se stvarno troši na digitalno oglašavanje i zašto imamo dva AdEXa?

10.10.2023.

Vjekoslav Srednoselec je COO agencije Dentsu Hrvatska i član AdEx radne skupine IAB Croatia. Ozren Kronja je izvršni direktor HUDI-ja (Hrvatske udruge digitalnih izdavača) i predavač na Algebri. Saznajte koliko se novca troši na hrvatskom digitalnom tržištu, koliko je ono razvijeno u odnosu na druga tržišta te što je AdEX i zašto imamo dva.

Epizoda 2 - sezona 2

Mislav Malenica
Može li umjetna inteligencija učiniti život boljim?

03.10.2023.

Mislav Malenica je CEO Mindsmithsa i predsjednik Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju, CroAI. Kao znanstvenik, Mislav je hrabro zakoračio u svijet startupa, postavši jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za AI. Poslušajte kako vidi evoluciju AI-ja i kako ova tehnologija može poboljšati kvalitetu života, koliko je jaka hrvatska AI zajednica te zašto smatra da je mentorstvo iznimno važno.

Epizoda 1 - sezona 2

Miran Pavić
Jesu li digitalne pretplate dobar biznis model?

25.09.2023.

Miran Pavić je osnivač i CEO Telegram Media Grupe, predsjednik ovogodišnjeg SoMo Media žirija te član HUDI-ja. U medijima je cijeli život: surađivao je s poznatim tech časopisom Wired, uređivao Nedjeljni Jutarnji te vodio digitalne operacije Jutarnjeg lista. Danas je njegov fokus primarno usmjeren na digitalna izdanja. U prvoj epizodi druge sezone SoMoCasta, poslušajte što misli o medijskom biznisu i digitalnim pretplatama kao poslovnom modelu.

SEZONA 1

2022

Epizoda 7 - sezona 1

Miša Živić
Leanpay

08.11.2022.

Miša Živić je suosnivač i direktor Leanpaya, regionalnog fintech startupa koji mijenja lice online kupovine sigurnim, jednostavnim i digitalnim plaćanjem na rate. U ovoj epizodi saznat ćete po čemu se Leanpay razlikuje od fintech lidera Klarne, kako Kupi sada, plati kasnije (BNPL) tehnologija mijenja online kupovne navike i poslovne prilike te otkriti je li financijska kriza 2007-2008 nastala zbog problema u ljudskim resursima.

Epizoda 6 - sezona 1

Eyabo Macauley
Snap Inc.

01.11.2022.

Eyabo "Yabs" Macauley voditeljica je Odjela poslovne ekspanzije u Snapchatu, megapopularnoj “augmented reality” aplikaciji, s više od 332 milijuna aktivnih korisnika dnevno diljem svijeta. U ovoj epizodi saznat ćete razliku između proširene i virtualne stvarnosti, zašto je Snapchat uvršten na NYSE kao "tvrtka za kamere", što zapravo znači "metaverse" iz perspektive osobe koja to zapravo razumije, i još mnogo toga.

Epizoda 5 - sezona 1

Zlatko Hrkać
Sofascore

25.10.2022

Zlatko Hrkać je izvršni direktor Sofascorea, istaknute hrvatske sportske data kompanije s 23 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika. U ovoj epizodi saznat ćete o odnosu između data kompanija i medija, cjelovitu priču o suradnji Sofascorea i Luke Modrića te kako je ova svjetski poznata aplikacija započela s blogom o Oliveru Dragojeviću.

Epizoda 4 - sezona 1

Ana Zovko
LAQO by Croatia osiguranje

18.10.2022

Upoznajte Anu Zovko, direktoricu Sektora za digitalni razvoj u Croatia osiguranju koja je zajedno s Croatijinim timom razvijala LAQO, prvo hrvatsko 100% digitalno osiguranje. U ovoj epizodi, saznat ćete kako osigurati auto za manje od minute, kako uz mobilnu aplikaciju možete postati bolji vozač, zašto je "intrapreneurship" bolji od pokretanja startupa i je li lakše realizirati ambiciozan projekt ili manji i jednostavniji.

Epizoda 3 - sezona 1

Tomislav Car
Productive

11.10.2022.

Upoznajte Tomislava Cara, izvršnog direktora i osnivača Productive.io, platforme koja agencijama svih veličina pomaže pojednostavniti poslovanje, upravljati resursima i povećati prihode. Kroz epizodu, saznat ćete koja je uloga kulture u strategiji, kako se hrvatska tehnološka scena uspoređuje s titanima sa Zapada, koliko je bitna vremenska razlika te što jedan softver čini jednako dobrim za tim od petero ljudi i za njih 500.

Epizoda 2 - sezona 1

Slaven Kordić
Muzej Iluzija

04.10.2022.

Predstavljamo Slavena Kordića, rukovodećeg partnera u Invera Equity Partners, dioničkom fondu i vlasnika omiljene zagrebačke franšize Muzej iluzija – najvećeg lanca muzeja na svijetu. Kroz epizodu doznat ćete više o “skalabilnosti", ulozi privatnog kapitala u našoj regiji, što to fond menadžeri traže u tvrtkama i ono najzanimljivije - odakle dioničkim fondovima toliki novac?

Epizoda 1 - sezona 1

Dejan Donev
Erste Banka

27.09.2022.

Upoznajte prvog gosta SoMoCasta: Dejana Doneva. Direktor je digitalnog poslovanja u Erste banci te idejni začetnik i pokretač KEKS Paya – najpoznatije financijske aplikacije u Hrvatskoj, s preko 300.000 korisnika. Tijekom epizode, saznat ćete što je potrebno za napraviti “superapp”, zašto korporacijama inovacija teško pada, kako brendirati aplikaciju za bankarstvo i zašto je plaćanje karticama u hrvatskim kafićima još uvijek nepoznat pojam.

Prijavi se na newsletter

Saznaj kako do najbolje prijave! Preuzmi e-book!

pretplati se

Još nemaš ulaznicu?

Pridruži nam se 17.11. u Zagrebu na 11. SoMoBorac powered by Httpool. Broj ulaznica je ograničen, zato nabavi svoju što prije!

KUPI ULAZNICE

Partneri i prijatelji

Platinum partner
Zlatni partner
Srebrni partneri
Brončani partner
Partneri
Medijski partneri
Prijatelji