Podcast o najvažnijim temama digitalnog svijeta.

SoMoCast je podcast koji baca novo svjetlo na dinamičan svijet digitalnog poslovanja, medija i marketinga. Pridružite se našem moderatoru Nikoli Vrdoljaku u razgovorima s vodećim digitalcima u regiji te iz prve ruke saznajte kako funkcionira današnja digitalna industrija.

UTORKOM U 10:00

Epizoda 7

Miša Živić
Leanpay

08.11.2022.

Miša Živić je suosnivač i direktor Leanpaya, regionalnog fintech startupa koji mijenja lice online kupovine sigurnim, jednostavnim i digitalnim plaćanjem na rate. U ovoj epizodi saznat ćete po čemu se Leanpay razlikuje od fintech lidera Klarne, kako Kupi sada, plati kasnije (BNPL) tehnologija mijenja online kupovne navike i poslovne prilike te otkriti je li financijska kriza 2007-2008 nastala zbog problema u ljudskim resursima.

Epizoda 6

Eyabo Macauley
Snap Inc.

01.11.2022.

Eyabo "Yabs" Macauley voditeljica je Odjela poslovne ekspanzije u Snapchatu, megapopularnoj “augmented reality” aplikaciji, s više od 332 milijuna aktivnih korisnika dnevno diljem svijeta. U ovoj epizodi saznat ćete razliku između proširene i virtualne stvarnosti, zašto je Snapchat uvršten na NYSE kao "tvrtka za kamere", što zapravo znači "metaverse" iz perspektive osobe koja to zapravo razumije, i još mnogo toga.

Epizoda 5

Zlatko Hrkać
Sofascore

25.10.2022

Zlatko Hrkać je izvršni direktor Sofascorea, istaknute hrvatske sportske data kompanije s 23 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika. U ovoj epizodi saznat ćete o odnosu između data kompanija i medija, cjelovitu priču o suradnji Sofascorea i Luke Modrića te kako je ova svjetski poznata aplikacija započela s blogom o Oliveru Dragojeviću.

Epizoda 4

Ana Zovko
LAQO by Croatia osiguranje

18.10.2022

Upoznajte Anu Zovko, direktoricu Sektora za digitalni razvoj u Croatia osiguranju koja je zajedno s Croatijinim timom razvijala LAQO, prvo hrvatsko 100% digitalno osiguranje. U ovoj epizodi, saznat ćete kako osigurati auto za manje od minute, kako uz mobilnu aplikaciju možete postati bolji vozač, zašto je "intrapreneurship" bolji od pokretanja startupa i je li lakše realizirati ambiciozan projekt ili manji i jednostavniji.

Epizoda 3

Tomislav Car
Productive

11.10.2022.

Upoznajte Tomislava Cara, izvršnog direktora i osnivača Productive.io, platforme koja agencijama svih veličina pomaže pojednostavniti poslovanje, upravljati resursima i povećati prihode. Kroz epizodu, saznat ćete koja je uloga kulture u strategiji, kako se hrvatska tehnološka scena uspoređuje s titanima sa Zapada, koliko je bitna vremenska razlika te što jedan softver čini jednako dobrim za tim od petero ljudi i za njih 500.

Epizoda 2

Slaven Kordić
Muzej Iluzija

04.10.2022.

Predstavljamo Slavena Kordića, rukovodećeg partnera u Invera Equity Partners, dioničkom fondu i vlasniku omiljene zagrebačke franšize Muzej iluzija – najvećeg lanca muzeja na svijetu. Kroz epizodu doznat ćete više o “skalabilnosti", ulozi privatnog kapitala u našoj regiji, što to fond menadžeri traže u tvrtkama i ono najzanimljivije - odakle dioničkim fondovima toliki novac?

Epizoda 1

Dejan Donev
Erste Banka

27.09.2022.

Upoznajte prvog gosta SoMoCasta: Dejana Doneva. Direktor je digitalnog poslovanja u Erste banci te idejni začetnik i pokretač KEKS Paya – najpoznatije financijske aplikacije u Hrvatskoj, s preko 300.000 korisnika. Tijekom epizode, saznat ćete što je potrebno za napraviti “superapp”, zašto korporacijama inovacija teško pada, kako brendirati aplikaciju za bankarstvo i zašto je plaćanje karticama u hrvatskim kafićima još uvijek nepoznat pojam.

Kupite ulaznice za SoMo Borac 2022. već danas!

Pridružite nam se na 10. jubilarnom SoMo Borcu powered by Httpool, koncertu i after-partyju u Hali Zagreb 11. studenog 2022. Broj ulaznica je ograničen, zato nabavite svoju što prije!

Kupite ulaznicu ovdje

SoMo newsletter

Najvažnija digitalna nagrada podsjeća te na deadline, otkriva pobjednike, donosi razgovore, male i velike teme iz ovog svijeta. Pretplatite se.

Prijavite se

Partneri i prijatelji

Zlatni partner
Srebrni partneri
Brončani partner
Partneri
Medijski partneri
Prijatelji