Uvjeti prijave – staro

Pred vama su SoMo Borac 2022. pravila i uvjeti prijave. Molimo vas pažljivo ih pročitajte.

Vremensko razdoblje
Na SoMo Borac 2022. prijavljuju se radovi nastali od posljednjeg dana prijava SoMo Borca 2021. (22.9.2021.) do posljednjeg dana prijava na ovogodišnji SoMo Borac (18.10.2022). Ako je vaš rad realiziran ranije, ali je kampanja trajala i u navedenom razdoblju i dalje ga je moguće prijaviti pod uvjetom da nije ranije prijavljivan na SoMo Borac.

Tko se može prijaviti na SoMo Borac 2022.?
Na SoMo Borac 2022. mogu se prijaviti tvrtke, startupi, scaleupi, digitalni izdavači, agencije, gaming tvrtke, pojedinci i ostali.

Do kad traju prijave?
Posljednji rok za prijavu je 18.10.2022.

Lokacija kampanje
Prijavljeni projekti moraju biti namjenjeni regionalnom tržištu, osim u slučaju kategorije SoMo Global u kojoj projekti mogu biti namjenjeni bilo kojem tržištu.

Format
Uz ispunjenu online prijavnicu, potrebno je dostaviti videozapis (link na YouTube ili Vimeo) u trajanju do maksimalno 3 minute (mp4 format 720p ili 1080p).

Što prijava treba sadržavati, a što ne smije?
U samom je videu potrebno pokazati tri elementa digitalne kampanje koje žiri ocjenjuje, a to su originalnost i kreativnost, kvaliteta izvedbe te rezultati.

U prijavi nije dozvoljeno navoditi ime prijavitelja (tvrtku, startup,agenciju, …) kako bi se zadržalo što objektivnije žiriranje.

Ukoliko je kampanja dio globalne kampanje, molimo sve prijavitelje da to naglase te prikažu kako se njihova lokalizacija razlikuje. Usto, potrebno je prikazati sva tri elementa kampanje koji se ocjenjuju: originalnost i kreativnost, kvalitetu izvedbe te rezultate.

Ako isti rad prijavljujete u više kategorija, preporučujemo da radite zasebne video prijave i u svakoj naglasak stavite na ono što je za tu kategoriju važno.

Preporučujemo da prijavu radite na engleskom jeziku jer članice i članovi žirija nemaju jednako razumijevanje svih regionalnih jezika, s obzirom na to da dolaze iz cijele regije.

Kako i što ocjenjuje žiri?
U svim kategorijama osim SoMo Growth i SoMo Global, svaka ocjena nosi jednaku težinu. U dvije navedene kategorije, 70% ocjene nose rezultati, a originalnost i kreativnost te kvaliteta izvedbe do 15%.

U svim kategorijama ocjenjuju se samo digitalni aspekti kampanje (ovisno o kategoriji). U prijavi mogu biti prikazani offline elementi, no oni ne utječu na ukupnu ocjenu.

Kako izgleda proces ocjenjivanja?
Žiriranje je organizirano u dvije faze, a prva faza je selekcija finalista koji će biti objavljeni najkasnije 7 dana prije dodjele nagrada te će u svakoj kategoriji proglasiti 5 finalista. Druga faza će biti odabir 3 finalista koji su dobitnici nagrada. Prvo mjesto nagradit će se velikom SoMo Borac statuom, a sljedeća dva mjesta manjim SoMo Borac statuama.

Koliko košta prijava?
Cijena za prijavu rada na SoMo Borac do 4.10.2022. iznosi 150 eura po radu.
Cijena za prijavu rada na SoMo Borac do 18.10.2022. iznosi 170 eura po radu.
Uz četiri prijave, peta je besplatna.

Napomena: Organizator, uz suglasnost žirija, zadržava pravo izmjene pravila natjecanja.

 

Kategorije

 1. SoMo Social
  Neizbježna stavka svake komunikacije – stalne ili kampanjske – danas je social. U SoMo Social kategoriji naglasak je na dugoročnim social strategijama, kontinuiranom sadržaju objedinjenom s komunikacijom s korisnicima na društvenim mrežama. S obzirom da je riječ o always on sadržaju koji traži stalnu produkciju i pažnju, kategorija je ovo u kojoj se gleda nastup kroz minimalno nekoliko mjeseci.
 1. SoMo Content
  Bez kvalitetnog sadržaja danas je nemoguće doprijeti do publike. Baš zato u kategoriji SoMo Content nagrađujemo najbolje content marketinške projekte. U content projekte mogu spadati newsletter strategije, video serijali, online magazini, blog postovi, e-knjige, sadržaj s društvenih mreža, Tik Tok videi…i sve ostalo što spada pod content.
 1. DA – Digitalna Aktivacija
  Na digitalnim platformama često želimo aktivirati ciljnu skupinu, pa to činimo na doista puno različitih načina. Sve kampanje kojima je primarni cilj bio aktivacija korisnika prijavite ovdje. Tu se tako mogu naći nagradne igre, influencer kampanje, kao i sve ostale aktivacije.
 1. Digitalni Mix
  Najbolja kampanja na jednoj ili više digitalnih platformi po svog će SoMo Borca doći u ovu kategoriju. Platforme mogu biti društvene mreže, Google, web stranice i sve ostalo što smatramo digitalnim.
 1. SoMo Tech
  Digitalni radovi koje nismo gledali na klasičnim platformama ili mobilne aplikacije mogu se prijaviti u ovoj kategoriji. Naglasak je na kampanjama koje su postojeće tehnologije maksimalno iskoristile i napravile korak više u njihovoj upotrebi.
 1. SoMo Web
  U uzbudljivom i brzo rastućem svijetu digitalnog marketinga puno je noviteta i eksperimentiranja s novim. No, od njegovih početaka stabilno i čvrsto stoji web stranica, koja je često i finalno odredište kampanja. Bilo da je riječ o web stranici koja je rađena u svrhu jedne kampanje, korporativnoj web stranici ili web shopu, svoj će dom naći u ovoj kategoriji.
 1. CM Godine
  Od početka Somoborca, s ovom nagradom, svoj duboki naklon dajemo community managericama i managerima. Nalaze sa na prvoj liniji komunikacije s korisnicima i oni su ti koji provode stvari s riječi u djela. U ovoj kategoriji agencije prijavljuju svoje community managere koji vode jednog ili više klijenata. Mogu ih prijaviti agencije, klijenti ili to mogu učiniti sami ako su freelanceri.
 1. SoMoRitanac
  U kategoriji SoMoRitanac nagrađujemo kampanje i radove koji su osvijestili širu javnost o aktualnom globalnom ili lokalnom problemu (npr. pomogla nekoj ugroženoj skupini ili pridonijela rješavanju nekog društvenog problema).
 1. SoMo Global
  U SoMo Global kategoriji također tražimo kampanje koje su najviše doprinijele rastu (prodaje, vidljivosti, posjećenosti, …). Tako će 70 % ocjene ići će u korist rezultata, no ovdje se prijavljuju radovi koji su svoje rezultate ostvarili na globalalnoj razini, tj. na bilo kojem tržištu van regionalnog.
 1. SoMo Growth
  SoMo Growth je kategorija u kojoj tražimo kampanje koje su najviše doprinijele rastu (prodaje, vidljivosti, posjećenosti, …). U ovoj kategoriji 70% bodova ide u korist rezultata. Kategorija je ovo u kojoj se prijavljuju regionalne i lokalne kampanje.

Prijavi se na newsletter

Saznaj kako do najbolje prijave! Preuzmi e-book!

pretplati se

Još nemaš ulaznicu?

Pridruži nam se 17.11. u Zagrebu na 11. SoMoBorac powered by Httpool. Broj ulaznica je ograničen, zato nabavi svoju što prije!

KUPI ULAZNICE

Partneri i prijatelji

Platinum partner
Zlatni partner
Srebrni partneri
Brončani partner
Partneri
Medijski partneri
Prijatelji