5. listopada 2023.

Predstavljamo još dva predavača: Francesco Cancellato i Nico Wüst

Francesco Cancellato

Francesco Cancellato je glavni urednik Fanpage.it i član upravnog odbora Europskog novinarskog centra. Od prosinca 2014. do rujna 2019. vodio je internetske novine Linkiesta.it. Autor je i nekoliko knjiga, uključujuć i”Factor G. Why the Germans are Right” (UBE, 2016), “Neither Exploited nor Big Boys: Solving the Generational Question to Save Italy” (Egea, 2018), and “Il Muro: 15 Stories from the End of the Cold War” (Egea, 2019).

U svom predavanju pod nazivom Fanpage and News in the Algorithm Era, Francesco će potaknuti raspravu o budućnosti novinarstva u digitalnom dobu. U svijetu u kojem se brišu granice između pisaca i čitatelja, nove tehnologije su poremetile tradicionalne poslovne modele. Brzina širenja informacija, bile one točne ili ne, mijenja našu percepciju društva. Ipak, s ovim se izazovima pojavljuju prilike za obnovljeni i poboljšani svijet novinarstva – onaj koji aktivno uključuje svoje zajednicu, podupirući vlastiti autoritet i pionirsku poziciju u stvaranju dostupnog sadržaja. Francesco će predstaviti rad Fanpage.it, koji uravnotežuje inovaciju s integritetom i predstavlja primjer novina koje ostaju dostupne svima, bez ugrožavanja održivog poslovnog modela.

 

Nico Wüst

S bogatim iskustvom u dizajnu i brendiranju, Nico Wüst radi kao Head of Design u njemačkoj agenciji STRICHPUNKT, jednoj od najboljih europskih agencija za brendiranje. U svojim ranijim ulogama kreativnog direktora i voditelja strategije, bio je ključan u projektima brendiranja za istaknute klijente kao što su Audi, DFB, DHL i Commerzbank, između ostalih. Prije nego što se pridružio agenciji STRICHPUNKT, imao je značajne uloge u MetaDesign u Berlinu i Lost Boys u Amsterdamu. Nico također prenosi znanje o strategiji dizajna i upotrebljivosti kao predavač na magistarskom programu učilišta HTWG Konstanz.

U svom predavanju pod nazivom Shaping Brands in the Digital Age, Nico će se pozabaviti naizgled suprotstavljenim ciljevima i načelima razvoja digitalnog sadržaja/proizvoda te upravljanja brendom. Zalažući se za integraciju ova dva područja, naglašava kako oba imaju zajednički cilj, a to je povećanje prepoznatljivosti brenda i angažmana kod publike. 

 

Kupite svoje ulaznice ovdje!

Prijavi se na newsletter

Saznaj kako do najbolje prijave! Preuzmi e-book!

pretplati se