30. srpnja 2014.

Predstavljamo žiri: Milica Cetinić (Jasno&Glasno, Hrvatska)

Svi ga spominju, a mnogi ga i koriste, stoga smo Milicu Cetinić iz Jasno&Glasno upitali kakva mu je budućnost.

Kako će se content marketing promijeniti u sljedećih nekoliko godina i koje trendove možemo očekivati?

Marketing se u posljednjih 10 godina promijenio više nego unatrag nekoliko desetaka godina, stoga je teško predvidjeti u kojem će se točno smjeru razvijati narednih nekoliko godina. Ipak, sigurno je da će se transformirati. Premda je već danas nezaobilazan segment digitalnih strategija tvrtki i kompanija, content marketing postat će njihov najznačajniji element oko kojeg će se odvijati sve ostale marketinške aktivnosti. I to ne samo digitalnih strategija nego svih kanala putem kojih tvrtke komuniciraju sa svojim korisnicima.

Sigurno je da će tvrtke sve više koristiti brendirani sadržaj u marketinške svrhe i to sadržaj koji je koristan, zabavan, informativan, odnosno relevantan za njihove korisnike, sadržaj koji će oni htjeti konzumirati i koji će ih intenzivnije angažirati te vezati za proizvode i usluge tvrtki. Putem njega korisnici će definirati kvalitetu proizvoda i usluga te stvarati povjerenje u iste. Također, vizualni element content marketinga postat će još važniji pa će video i slika igrati veću ulogu u njegovoj prezentaciji, promociji i distribuciji.

Content marketing postat će sofisticiraniji i fokusiraniji na izgradnju čvrstih odnosa između tvrtki i njezinih korisnika. Tvrtke će sve učestalije pronalaziti načine kako pomoći korisnicima, nalaziti se u ulozi edukatora i biti vodič postojećim i potencijalnim korisnicima u kontaktu i iskustvu s njihovim proizvodima i uslugama.

U suštini, svrha content marketinga ostat će ista. No razvojem tehnologija, platformi za njegovu distribuciju i, što je još važnije, navika i ponašanja korisnika, evoluirat će i prilagođavati se naglašavajući kvalitetu, autentičnost i relevantnost, a ne kvantitetu pojedinog sadržaja. Rezultat će biti da će content marketing postati “utrka na duge staze” s ciljem kreiranja vjerne i zadovoljne publike. Transformacija content marketinga ići će u smjeru ostvarivanja ciljeva tvrtki dugoročnim djelovanjem, a ne samo za postizanje onih kratkoročnih.

somo-borac-1 CTA

SoMo newsletter

Najvažnija digitalna nagrada podsjeća te na deadline, otkriva pobjednike, donosi razgovore, male i velike teme iz ovog svijeta. Pretplatite se.

Vaše podatke čuvamo na servisu Createsend, putem kojeg šaljemo newsletter. Ukoliko ne želite više primati mailove, odjavite se.
Medijski partneri